Свинска коленица
(мускул од свинска коленица, печурки, сос, зачини, гарнир)
 
Динстан јунешки мускул
(јунешки мускул, печурки, сос, кајмак, гарнир)
 
Аџиско месо во јагнешка марамица
(свинско месо, блага пиперка, домати, сирење, зачини, гарнир)
 
Вардарско грне
(димено месо, свинско месо, телешко месо, пилешко месо, печурки, компири, кашкаал, сос, зачини, гарнир)